Proteine din mazăre, o piață tot mai importantă pentru Cargill  

Gigantul agroalimentar Cargill pariază tot mai mult pe creșterea rapidă a pieței alternativelor la carne. Compania, cu sediul în Minneapolis, investește în prezent încă 75 de milioane dolari în firma Puris, cel mai mare producător nord-american de proteine din mazăre, ingredient esențial în burgerii vegani și în alți înlocuitori de carne care înregistrează creșteri rapide ale consumului. Fabrica Puris din Dawson-Minnesota îș va dubla producția, ca rezultat al investiției Cargill. Mazărea a devenit o vedetă neașteptată pentru mișcarea flexitariană (regimul semivegetarian). Este vorba de consumatori care caută să adauge regimului lor alimentar proteine din surse bazate pe plante.

Cererea de astfel de produse, în mod special cea de burgeri și cârnați, crește rapid, un raport al Braclays prognozând că acest sector va ajunge, în deceniul urmator, la un volum de vânzări globale de 140 miliarde dolari, potrivit informațiilor publicate în newsletter-ul editat de Imm.gov.ro.

Acțiunile companiei Beyond Meat Inc., ai cărei burgeri extrem de populari sunt produși din proteine din mazăre, au crescut de circa șase ori de la oferta publică inițială, lansată în data de 1 mai 2019. “Acesta este viitorul alimentației“, a declarat Tyler Lorenzen, președintele Puris. Fabrica din Dawson sprijină, prin producția sa, fermierii “ai caror recolte regenerează solul și aceasta este sustenabil“, venind, totodată, în intampinarea cererii de produse bazate pe plante. Cargill și Puris au anunțat crearea unei societăți mixte în ianuarie 2018, cu o investiție inițială de 25 de milioane de dolari, adaugând o nouă capacitate celei deja existente la fabrica din Turtle Lake, Wisconsin. Puris mai deține o fabrică în Oskaloosa, Iowa.


vezi și…

Expansiunea “Comerțului social”

 

 

Comentariile sunt închise