Cora trece la ambalajele biodegradabile

Cora trece la ambalajele biodegradabile, eliminând astfel de pe piata peste 30 de milioane de pungi de plastic în fiecare an! Cora Romania elimină, din toate hipermarketurile sale, pungile din plastic foarte subțire fără mâner și le înlocuiește cu ambalaje biodegradabile certificate la nivelul Uniunii Europene. Este o inițiativă care se înscrie în ”filosofia verde” a companiei, care s-a angajat să ia măsuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic, cu precădere a celor care în prezent sunt disponibile gratuit la raioanele de fructe, legume, carne, pește și brânzeturi. 

”Având în vedere impactul negativ asupra mediului, în condițiile în care pungile din plastic foarte subțire nu pot fi reutilizate și nici reciclate, ajungând în cele din urma în natură, cora a decis să implementeze cât mai repede acest proiect. În același timp, ne-am dat seama că pentru clienții noștri este important să aibă la dispoziție ambalaje individuale pentru anumite produse și, de aceea, am înlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Împreună cu clienții noștri, eliminăm astfel din circuit peste 6 tone de plastic în fiecare luna”, a declarat Emanuel Pirvulescu, Head of Environment Cora România.

Ordonanța de urgență nr. 50/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu și pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje a impulsionat și diversificat oferta pe piață de ambalaje biodegradabile. Cora susține decizia Ministerului Mediului de a implementa măsuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic foarte subțire fără mâner, după cum au declarat oficialii companiei.

Odată cu trecerea la ambalajele biodegradabile, cora elimină de pe piață peste 30 de milioane de pungi de plastic anual. Noile ambalaje respecta regulamentele din România și standardele europene de mediu și sunt produse din materiale care se degradează în 6 luni.

Introducerea pungilor biodegradabile este doar una dintre măsurile prin care cora implementeaza politica sa de protecție a mediului, prin reducerea poluării și încurajarea reciclarii. Compania a amplasat stații pentru încărcarea mașinilor electrice, dar și statii automatizate de colectare unde pot fi aduse deșeuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii, pentru care oamenii primesc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături în hipermaketurile Cora.


alte articole…

Proteine din mazăre, o piață tot mai importantă pentru Cargill  

Expansiunea “Comerțului social”

 

 

Comentariile sunt închise