Românii și moldovenii vor să cucerească America cu produse ecologice

O misiune agricolă româno-moldoveană din SUA, la care participă și reprezentanți ai conducerii MADR (George Sava, în dubla calitate de secretar general adjunct și președinte al Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea”, alături de Amelia Rus, director general al direcției generale de politici în industria alimentară și comerț) este prezentă în intervalul 7-17 septembrie în SUA. Membrii delegației au participat în Baltimore, Maryland, la expoziția BIOFACH AMERICA, târg internațional dedicat exclusiv produselor ecologice, anunță MADR.

În acest context, departamentul USDA a organizat în mod expres pentru oficialii români mai multe întâlniri cu reprezentanții americani în cadrul cărora s-a pus accentul pe certificarea de produse ecologice în SUA și acreditările firmelor românești pentru a putea vinde pe piața din SUA. În cadrul acestor întâlniri oficiali români au pus accent pe aspectele practice și de legislație, în așa fel încât firmele romanești sa exporte produse ecologice pe piața SUA.

De asemenea, între 15 -16 septembrie 2019, delegații din România și Moldova au avut întâlniri în Washington DC cu oficiali din agențiile guvernamentale ale SUA, respectiv cu Departamentul SUA pentru Agricultură, Biroul de Îmbunătățiri Funciare și Departamentul SUA pentru Comerț.

O delegație din România și Moldova participă, în perioada 7 -17 septembrie 2019, în Statele Unite ale Americii, la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experiență în agricultură. Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania și SUA în sectorul agricol și consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.


vezi și…

15 alimente nerecomandabil a fi păstrate în frigider

 

Comentariile sunt închise