Stein & Partner: Cât timp durează recrutarea personalului înalt calificat pentru agricultură și ce salariu primesc managerii de top

Toți cei care dețin afaceri serioase în agricultură caută manageri care să lucreze suprafețe agricole de 10 000 de hectare sau chiar mult mai mult, spune Werner Stein, fondatorul și președintele companiei specializate de recrutare „Stein & Partner”.

„Sunt numeroase perspective în acest domeniu.  Poate că nu e cel mai bine să se facă agricultură extensivă, pe suprafețe enorme, pentru ca asta conduce la distrugerea planetei, așa cum avertizează de altfel și ecologiștii.  Dar, din punct de vedere economic, desigur este eficient să avem suprafețe de terenuri pentru agricultură de 10.000 – 20.000 de hectare pentru că este necesar să acoperim costurile cu utilizarea mașinilor agricole, cu infrastructura, personalul și altele”, a declarat Werner Stein.

În ceea ce privește perioada necesară pentru recrutarea managerilor de top, aceasta se situează în interbalul de 2-4 luni.

„Recrutarea unui specialist de top solicitat de către o societate agricolă cu afaceri mari durează între două și patru luni. Când există o astfel de solicitare au loc mai multe discuții, negocieri. Căutăm să găsim persoanele calificate corespunzător și care, bineînțeles, sunt capabile să ocupe poziția respectivă pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Managerii la nivel mondial sunt obișnuiți să stea trei ani într-o țară, apoi să se mute alți trei ani în altă țară. În mod special în domeniul agribusiness nu sunt foarte mulți care să stea 10 ani – 20 de ani într-o singură țară.  Sunt doar câțiva care nu se mută tot timpul, de exemplu vor sa stea în Anglia, în Rusia etc.

Salariile pentru astfel de oameni sunt mari, de 10 .000 euro – 12. 000 euro, dar vorbim despre managerii de top. Din punct de vedere al afacerilor, dacă ne raportăm la acest aspect și la sume,  pentru 10 .000 – 15.000 hectare realizezi o cifră de afaceri de 100 milioane de euro”, a mai declarat președintele companiei „Stein & Partner”.


vezi și…

Werner Stein, fondatorul Stein & Partner: Managerii de top în domeniul agriculturii sunt foarte greu de găsit

Comentariile sunt închise