Președintele Comisiei pentru Agricultură: Producem calitate, dar mâncăm foarte mult din import

Prezent la dezbaterile din cadrul Bucharest Food Summit – Ediția a II-a, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților a declarat, în cadrul panelului „Alianța Producătorilor Alimentari cu retailerii și consumatorii”, că deși agricultura românească s-a dezvoltat, balanța comercială continuă să fie una deficitară.

„Este foarte important ceea ce vom face în continuare pentru că într-adevăr agricultura românească s-a dezvoltat, producătorii s-au dezvoltat, dar stăm prost pe balanța comercială pentru că deși suntem buni producători, producem produse de calitate, dar din păcate mâncăm foarte multe produse aduse din Europa, și nu numai. E bine să fim foarte atenți cu ceea ce va urma, legat de viitoarea Politică Agricolă Comună, acel Plan Național Strategic”, a precizat președintele Comisiei pentru Agricultură, citat de Agrointeligența. El a mai adăugat faptul că este extrem de important ca fondurile europene disponibile să fie dirijate preponderent spre zona de procesare și de comercializare a produselor agricole, tocmai pentru a veni în sprijinul consolidării industriei agroalimentare românești.

„E foarte important să ducem banii cât mai mulți spre zona de procesare. Avem ferme dezvoltate, dar din păcate stăm mai prost pe zona de procesare, pe zona de desfacere a produselor agroalimentare.”, a conchis Alexandru Stănescu.

Bucharest Food Summit 2019, apreciat de specialiști ca fiind cel mai important eveniment de business, s-a desfășurat în perioada 12-13 noiembrie, la Academia de Studii Economice din București și la Hotel Sheraton.


vezi și…

Șeful Romalimenta despre retailul din România, la Bucharest Food Summit 2019: “Este ca la proști, zi ca el și fă ca tine”

Consilierul de stat László Borbély a participat la Bucharest Food Summit 2019

 

 

Comentariile sunt închise