Consilierul de stat László Borbély a participat la Bucharest Food Summit 2019

Consilierul de stat László Borbély a prezentat la Bucharest Food Summit  2019 cadrul institutional de dezvoltare, implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare. El a vorbit și despre rolul catalizator al Departamentului pentru implementarea Agendei 2030 în România, dar si despre coordonarea sinergică a tuturor factorilor responsabili (Stakeholders). De asemenea, Borbély a detaliat și câteva metode de finanțare sustenabilă la nivelul Uniunii Europene cu accent pe Planul de Investiții pentru Europa (Planul Junker) pentru perioada 2014-2020 prin care s-au realizat în România numeroase investiții, inclusiv în domeniul producției alimentare și pe Inițiativa InvestEU pentru perioada 2021-2027.
Consilier de statul a mai adus în discuție preocuparea Uniunii Europene de a elabora cadrul legislativ pentru un sistem de clasificare unificată („taxonomie”) care stabilește criterii armonizate pentru a determina dacă o activitate economică este sustenabilă și care se adresează, în principal, celor ce nu dispun de informații suficiente pentru a stabili ceea ce este și ceea ce nu este sustenabil.

László Borbély a fost speaker la Bucharest Food Summit 2019 în cadrul panelului “Modalități de finanțare alternativă pentru antreprenorii firmelor medii și mari din agribusiness, producție alimentară, de băuturi și HORECA”. Pe lista vorbitorilor s-au mai aflat Florin Dănescu, Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor; Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran; Adrian Ionuț Chesnoiu, Director General, AFIR.


vezi și…

L’Ambroisie – Ospățul zeilor

Nicolae Badea, CEO Computerland: departajare între companii, după implementarea AI (partea II)

 

 

Comentariile sunt închise