Mihaela Popa, CEC Bank: Credem cu tărie în capacitatea companiilor românești de a face performanță (Partea I)

Finanțarea IMM-urilor reprezintă un element cheie în strategia CEC Bank, cu un rol semnificativ în susținerea economiei. Beneficiind de cea mai extinsă rețea teritorială, CEC Bank se implică activ în susținerea mediului de afaceri, a antreprenoriatului și a segmentului întreprinderilor mici și mijlocii, prin dezvoltarea și lansarea de produse de finanțare dedicate, flexibile și competitive.  Credem cu tărie în capacitatea companiilor românești de a face performanță, susține Mihaela Popa, Director – Prim-Vicepresedinte al Comitetului de Direcție CEC Bank.

Unul din sectoarele în care banca este implicată activ este și agricultura, sector cu o pondere de 22% în portofoliul băncii.

“Suntem foarte implicați în susținerea agriculturii, unde investitorii români sunt prezenți în proporție de 87%. Este una dintre cele mai mari rate de prezență a capitalului local într-un sector de activitate și, ca urmare, circa 22% din portofoliul băncii îl reprezintă firmele care au ca obiect de activitate agricultura. Banca noastră deține un portofoliu extins de produse și servicii,  de finanțări ce pot deservi în mod optim clienții din mediul rural pentru realizarea de investiții, inclusiv de achiziții de teren, pentru finanțarea activității curente, finanțarea stocurilor”, a declarat Mihaela Popa pentru FoodBiz.

De asemenea, sunt avute în vedere  și creditele care fac obiectul programelor guvernamentale, precum creditele Start-Up Nation, creditele de investiții din Programul național multianual de microindustrializare și Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață etc.

Prin finanțarea primăriilor din mediul rural, CEC Bank a contribuit la creșterea calității vieții in satele din România, suținând îmbunătățirea infrastructurii rutiere, accesul la alimentarea cu apă/canalizare, modernizarea sau construirea de școli și grădinițe sau reabilitarea rețelelor de iluminat public, mai arată reprezentantul băncii.

”Acordăm o atenție deosebită și relației cu populația.În  acord cu  această strategie,  CEC Bank a înregistrat în acest an o îmbunătățire semnificativă a calității activelor și o dinamică foarte bună a finanțărilor, înregistrând creșteri ale portofoliului de credite în sold atât pe segmentul clienților persoane juridice, cât și pe cel al persoanelor fizice. Această tendință se menține și spre finalul acestui an”, a menționat Popa.


vezi și…

Nicolae Badea, CEO Computerland: departajare între companii, după implementarea AI (partea III)

 

Comentariile sunt închise