Parteneriat Commoditrader – APPR

Platforma Commoditrader și Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) încheie un parteneriat prin care sprijină fermierii să-și vândă porumbul și produsele agricole către parteneri direcți și la prețuri transparente! Commoditrader, platforma digitală de comercializare online a produselor agricole lansată în România în toamna anului trecut, încheie un parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR). Obiectivul proiectului este sprijinirea fermierului român să aibă acces la informații despre piața locală și internațională de tranzacționare a porumbului și cerealelor, să acceseze mai mulți parteneri de afaceri direcți, beneficiind de o piață competitivă și mai transparentă și de condiții favorabile de negociere, în timp ce facilitează accesul cumpărătorilor către fermieri.

Commoditrader și APPR își propun să creeze condiții comerciale mai bune și acces la piața locală și globală pentru producătorii români de cereale printr-o piață online, unde casele comerciale locale, internaționale și externe pot licita porumbul produs în fermele din România. Colaborarea este bazată pe o înțelegere comună pentru a lucra pentru fermieri și în interesul lor. Platforma va fi oferită ca un serviciu gratuit în ceea ce privește comerțul, iar fermierul va putea să o folosească pentru a se informa despre nivelul prețurilor produselor agricole, pentru a-și lista produsele și pentru a vinde sau cumpăra.

Cele două entități vor iniția proiecte comune precum întâlniri și evenimente dedicate fermierilor pentru a le asigura informații utile în vederea unui management eficient al fermei și crearea unei cooperări mai bune în domeniul comerțului cu bunuri agricole.

„România este una dintre cele mai mari piețe agricole din Europa, așadar o piață importantă pentru noi și prima în care am lansat platforma Commoditrader în afara țării de origine, Danemarca, unde proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu fermieri și asociații de fermieri. Prin parteneriatul cu APPR dorim să oferim fermierilor din asociație posibilitatea să-și comercializeze produsele agricole în condiții transparente de piață și preț. Dacă până acum agricultorii erau nevoiți să-și vândă recoltele în campanie pentru că nu aveau condiții de depozitare adecvate sau acestea lipseau în totalitate, prin platforma noastră pot accesa, spre exemplu, parteneri variați precum fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obțină prețuri mai bune”,a  declarat Ida Boesen, Cofondatorul companiei daneze.

Commoditrader este o piață digitală ușor accesibilă, în mod gratuit, de către orice fermier sau jucător din domeniul agricol, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător sau ambele. Utilizatorul își poate segmenta piața țintă, listând anunțuri vizibile doar fermierilor sau traderilor care se potrivesc profilului pe care îl caută pentru tranzacționare. Prețurile mărfurilor agricole comercializate în platformă sunt transparente, inclusiv costul transportului. Platforma oferă și soluții de transport sau utilizatorul poate colabora cu propriul furnizor, iar Commoditrader calculează toate costurile logistice aferente, pentru ca ofertele să fie comparabile. De asemenea, fermierul plătește doar pentru serviciile financiare suplimentare la alegerea sa, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care va fi adăugată platformei drept serviciu, în viitor.

APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. Obiectivul său principal este să furnizeze expertiză tehnică, informații economice, tehnologice și profesionale membrilor săi și organizațiilor profesionale ale fermierilor din România. Prin soluțiile sale, APPR își propune să sprijine fermierul român să obțină un management mai bun al fermei.

„Suntem foarte interesați să aducem agricultorii împreună; momentan, APPR reunește aproximativ 500 de fermieri și organizații mici locale care lucrează împreună 500 de mii ha de teren agricol. Prin activitatea noastră ne propunem să le oferim informații tehnice, economice, legislative și comerciale, care să aibă un impact pozitiv asupra fermei și activității fermierului, a declarat Alina Crețu, Director Executiv, Asociația Producătorilor de Porumb din România. Parteneriatul cu Commoditrader face parte din strategia noastră pentru perioada următoare, care urmărește ajutorul acordat membrilor noștri în a-și comercializa produsele agricole în condiții de piață cât mai avantajoase și transparente”, aprecizat  Alina Crețu.

Despre Commoditrader ApS

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez înființat în 2018 de Julie Koch Fahler și Ida Boesen și un grup de fermieri danezi. Lansând platforma de comerț online www.commoditrader.com, compania își asumă misiunea de a sprijini comerțul transparent și deschis și să creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.

Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de către Danish Agriculture & Food Council și YARA și “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 în 2019” de către Copenhagen Fintech și The Danish Industry Foundation.

Despre APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România)

APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar și din reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul său principal îl reprezintă furnizarea de expertiză tehnică, economică și legislativă pentru membri și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.


vezi și…

Banii europeni, pe sfârșite

 

 

Comentariile sunt închise