Cinci ingredintele care pot înlocui carnea!

Piața substitutelor cărnii va atinge 2,5 miliarde de dolari până în 2023, deoarece consumatorii apelează la ingrediente vegetale atât din motive de nutriție, cât și de durabilitate, potrivit Euromonitor.

Gustul este bariera numărul unu pentru consumul și achizițiile de înlocuitori din plante. Drept urmare, inovația în industria ingredientelor din plante este în plină expansiune, se arată într-un raport recent al lui Kerry. Ingrediente precum cânepa, seitanul și jackfruit-ul sunt probabil utilizate mai frecvent la produsele de pe rafturile supermarketurilor de-a lungul anului, deoarece observăm o creștere exponențială pe piața bazată pe plante.

Iată și care sunt câteva dintre ingredintele care pot înlocui carnea, la care apelează producătorii de alimente pentru a răspunde cererii consumatorilor în continuă creștere.

Cânepa – Este derivată dintr-o tulpină de Cannabis Sativa Plant, care în trecut a fost cultivată predominant pentru uz industrial. Astăzi, consumul de semințe de cânepă a crescut substanțial și poate fi utilizat pentru a produce o gamă largă de produse comestibile Seitanul! Este derivat din glutenul de grâu și oferă o alternativă bogată în proteine, cu un conținut scăzut de carbohidrați la proteinele animale. Poate reproduce îndeaproape textura cărnii și,prin urmare, este folosit în mod obișnuit în burgerii, fripturile și prăjiturile din plante.

Jackfruit – Este un fruct tropical din sud-vestul Indiei. Este folosit într-o varietate de feluri de mâncare, dar este din ce în ce mai popular ca ingredient alternativ din carne pe bază de plante, datorită texturii și capacității sale de a absorbi aromele.

Proteina de mazăre – Este probabil, în prezent, una dintre cele mai căutate ingrediente pe bază de plante. Proteina de mazăre sub formă de praf este o alternativă valoroasă pentru cei cu intoleranțe sau alergii la lactate sau soia și deține între 17-25g proteine pe porție.

Tempeh – este considerat un ingredient mai sănătos pe bază de plante, care este obținut din soia fermentată și atinge tendința de creștere a produselor care dau naștere la o sănătate intestinală îmbunătățită.

Sursa articol https://www.foodbev.com/news/a-breakdown-of-the-most-innovative-ingredients-in-the-plant-based-industry/


vezi și…

Cum ar putea fi valorificat compostul de ciuperci

Comentariile sunt închise