De la băuturi alcoolice, la producția de dezinfectanți!

Producătorii de băuturi Diageo și Bacardi au anunțat că urmează să producă  dezinfectanțí pentru mâini. Astfel, numai Diageo s-a angajat să producă peste 8 milioane de unități pentru angajații din întreaga lume.

La rândul lui, producătorul Johnnie Walker a anunțat că va dona peste două milioane de litri de alcool neutru din cereale de 96%, cantitate suficientă pentru a realiza mai mult de 8 milioane flacoane de 250 ml de produse dezinfectante pentru mâini pentru a ajuta la protejarea lucrătorilor din sănătate.

Planul vizează:

–          Marea Britanie și Republica Irlandeză, unde 500.000 litri de băuturi spirtoase vor fi puse la dispoziția sistemelor naționale de asistență medicală.

–          Italia – 100.000 litri pentru sistemul de sănătate

–          SUA: 500.000 litri pentru comunitățile locale

–          Brazilia: 50.000 litri pentru sisteme de sănătate în statul Ceara

–          Kenya: 135.000 litri produse la fabrica de bere din Africa de Est pentru grupurile vulnerabile și cu risc

–          India: 500.000 litri pentru a fi furnizate în 25 de state pentru utilizare în sistemul local de asistență medicală.

–          Australia: 100.000 litriL produse la distileria Bundaberg pentru guvernul Queensland și transmise producătorilor de produse sanitare.

„Asistenții medicali sunt în fruntea luptei împotriva acestei pandemii și suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a ajuta la protejarea lor. Acesta este cel mai rapid și cel mai eficient mod pentru a răspunde cererii crescânde de dezinfectant de mână din întreaga lume”, a declarat Ivan Menezes, directorul general al Diageo.

Între timp, și producătorul de rom Bacardi, a anunțat că distileria sa principală din Cataño, Puerto Rico, va muta producția pentru a furniza etanol la Rafineria Olein pentru a produce 1,7 milioane sticle de dezinfectant.

„Aceasta este o afacere deținută de o familie și știm ce înseamnă să ai grijă de o comunitate aflată în nevoie. În cei 158 de ani de la Bacardi, ne-am îndurat partea noastră de vremuri provocatoare și am învățat că rezistența, optimismul și comunitatea sunt ceea ce ne va ajuta să ieșim mai puternici”, a declarat Jose Class, vicepreședinte al lanțului de aprovizionare și fabricație pentru Bacardi America Latină și Caraibe.

Sursa: The Drink Business


vezi și…

Cinci ingredintele care pot înlocui carnea!

Comentariile sunt închise