Agricultura irigată, de 6 ori mai eficientă

Agricultura irigată produce de șase ori mai mult decât agricultura bazată pe ploaie

După prelungirea starii de urgneță din Spania, irigatorii vor putea semna un contract sezonier pentru lunile de consum maxim și un altul, cu o putere minimă, pentru restul anului cu care să întrețină echipamentele. Conform statisticilor actuale privind suprafețele  și producțiile de culturi agricole,  peste 76% din suprafața irigată, aproape 3 milioane de hectare este deja modernizată.

A avea două contracte de electricitate pe an contribuie la reducerea costurilor fixe reglementate, care reprezintă mai mult de 60% din factura de energie electrică, facilitând de această formă modernizarea a 902 000 ha și cresterea competititivității sectorului agricol.

Irigarea este minuțioasă și chiar dificilă, dar este esențială pentru a hrăni peste 265 milioane de oameni amenințați de efectele coronavirusului.

Soluțiile globale pentru prevenirea malnutriției constau în biotehnologie și agricultura irigată, care produce de șase ori mai mult decât agricultură bazată pe ploaie. Ca urmare, excepția de astăzi ar trebui să confirme regulă și posibilitatea semnării a două contracte de enegie electrică pentru agricultori, dintre care cel pentru irigare subvenționat, dincolo de starea de urgență.

Dan Manolache Articol editat de Dan Manolache

Sursă articol: El diario ABC Economia


vezi și…

Producătorii se digitalizează și se reinventează

 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim