#RomâniaFuncționează. 15.000 lei net pe ștat la Curtici

„Fermierul oamenilor” Dimitrie Muscă își îngrijește cu mare atenție ceea ce crede el că face toți banii din lume: capitalul uman.

Tot timpul spune că dacă nu îngrijești oamenii, nu integrezi și nu ai reguli clare nu ajungi în business nicăieri. Pasiunea și priceperea lui în meserie el pare să nu le pună la socoteală, sunt de la sine înțelese.

Îmi repetă „Mitru” Muscă de multe ori cu mândrie implicită: „eu vin din vegetal”.

În familia lui au decis că specialistul viitorului și priceput tare „la animale” este fiul lui Călin. Se pricepe foarte bine și Dimitrie Muscă, de aceea îi strălucesc ochii când vorbește despre cele peste 1.500 de vaci ale sale altele decât cele 1.600 de vaci ale fiului său.

Șeful fermei sale de vaci „deconspiră” cât de atenți sunt cu animalele și cât de departe „bat”.

Vom urmări împreună în stare de alertă secretele integrării lui Dimitrie Muscă. Dar alerta maximă începe cum spuneam de la grija față de oameni.

Este foarte multumit că în holding-ul pe care îl conduce nu există salarii minime pe economie și că absolut toate salariile sunt platite „la vedere” pe ștat.

I se pare normal să plătească pe timpul vârfului de activitate un tractorist cu 13.000 de lei net pe ștat, iar inginerii să încaseze 15.000 lei net pe ștat. Este bucuros că are acoperite toate posturile. Toți cei 500 de oameni au multe alte beneficii. Dar cel mai important lucru este legătura care s-a stabilit între el și oameni. Are aceeași asistentă din 1987 și mulți dintre conducători sunt împreună cu el de zeci de ani. Capitalul uman înainte de toate.

Dar muncesc intens oricât de mult și la orice oră este nevoie. Mulsul vacilor începe la 3 dimineața, distribuția produselor pleacă zilnic la 6 dimineața. În timpul perioadelor de vârf de producție vegetală toți încep munca la 6 dimineața și o termină la sfârșitul zilei lumină. În mod normal el vine zilnic, 6 zile pe săptămână la ora 6:50. Se bucură să-mi spună:

„Nimeni nu intră în unitate după mine”

 


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Călin Muscă: Investim 11 milioane euro azi

Comentariile sunt închise