Sorin Burtea: Putem face mai mult pentru noi înșine

Spune Sorin Burtea cu mult drag de toți ai lui: Românii de pretutindeni sunt o valoare națională cu un indice de inteligență și seriozitate superior multor altor naționalități.

Statul român ar trebui să intervină mai activ în chemarea românilor din întreaga lume înapoi acasă. Pachete salariale mai atractive ar trebui inventate chiar și în timp de pandemie. Sunt mulți români care își doresc să se reîntoarcă în România.

Să luăm exemplul din afara țării din timpul pandemiei, de la scandinavi: școlile funcționează normal, investițiile sunt din ce în ce mai active.

Dacă nu urmăm exemplul scandinav, atunci poate urmăm exemplul din Israel, unde investițiile stimulează tehnologia, integrează imigranți de pretutindeni, printre care mulți români care performează de exceptie. Dacă acasă mecanismul economic le-ar permite, ei ar performa chiar mai bine.

P.S. Sorin Burtea s-a stins astă-vara. Vorbele lui sunt mai active ca niciodată, spiritul lui se încăpățânează să nu se stingă deloc. Un român devotat profund casei lui: România.

Semnat Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit


vezi și…

Cum a fost salvat de sovietici un vin unic în România

Comentariile sunt închise