Șeful LAPAR: Doar 5% din producția de cereale rămâne în țară

Șeful LAPAR, fermierul Nicu Vasile, susține că doar 5% din producția de cereale rămâne în țară, restul luând calea exporturilor. Producția mică de grâu din acest an, care în sud-estul țării, de exemplu, ajunge și până la câteva sute de kilograme la hectar, ar putea da, însă peste cap serios planurile traderilor.
În 2019, producția de cerealea României a fost de 29,5 milioane de tone, în scădere cu 6,5% față de nivelul record de 31,6 milioane de tone din 2018.
Nicu Vasile a fost prezent la conferinta “Tehnologia sprijină agribusiness-ul românesc în pandemie” – un eveniment de referință organizat la ASAS sub cupola FoodIntelForum.ro, Ediția a 3-a, 25 iunie – 14 iulie.


vezi și…

FoodIntelForum – Uraganul dezbaterilor – Tehnologia sprijină agribusiness-ul românesc în pandemie

Comentariile sunt închise