FAO: Piețele alimentare globale – incertitudini datorită COVID-19

Raportul “FAO – Food Outlook” publicat recent de catre Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO) face o evaluare a cererii și ofertei mondiale pentru principalele produse alimentare.

Piețele alimentare mondiale vor avea de făcut față mai multor luni de incertitudine datorită pandemiei COVID-19, dar sectorul agro-alimentar prezintă o reziliență sporită în fața crizei generată de pandemie în comparație cu alte sectoare economice. Aceasta este concluzia ultimului Raport privind Perspectivele Alimentației dat publicității recent la Roma de catre FAO.

Raportul prezintă primele estimari pentru nivelurile producțiilor și a piețelor în perioada 2020/2021 pentru cele mai tranzacționate produse alimentare –  cereale, producția de oleaginoase, carne, produse lactate, pește și zahăr.

“Impactul pandemiei COVID-19 a fost resimțit – cu intensități diferite – de către toate sectoarele industriei alimentare evaluate de către FAO. Dacă COVID -19 a reprezentat o amenințare serioasă la adresa securității alimentare, pe ansamblu, analiza noastră arată că, dintr-o perspectivă globală, piețele produselor agricole de consum se dovedesc mult mai rezistente la pandemie comparativ cu alte sectoare. Acestea fiind spuse, datorită dimensiunii provocărilor și datorită enormelor incertitudini asociate, comunitatea internațională trebuie să rămână vigilentă și gata să reacționeze dacă și când va fi necesar” spune Boubaker Ben-Belhassen, Directorul diviziei Comerț și Piețe din cadrul FAO.

Citește, în continuare, principalele estimări FAO pentru producția și piețele mondiale la principalele produse alimentare:

FAO.org

Editat Leontin Dinulescu 


vezi și…

Sfecla de zahăr din UE, amenințată de un nou virus

Comentariile sunt închise