Agricultura a primit 3,4 miliarde de lei la rectificare

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei, ceea ce permite acordarea despăgubirilor la secetă și plata în avans a subvențiilor pentru Campania 2020, a anunţat ministrul Adrian Oros.

“În şedinţa de Guvern din 14 august, bugetul MADR a fost suplimentat cu 3,445 miliarde lei.
Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani.

Ne permite să facem plăţile în avans pentru subvenţiile din campania 2020.

Vreau să fac o precizare: am făcut demersurile la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisiei. Suntem pregătiţi.

De asemenea, ne permitem să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări şi de cei din apicultură, pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei de Covid-19″, a declarat Oros. 

Ministrul a mai spus că speră că la rectificarea de buget din octombrie să fie acoperite “şi celelalte nevoi pe care agricultura românească le are”.

Mai multe patronate din agricultură au cerut Guvernului ca plata despăgubirilor la secetă să se facă până la data de 20 august, pentru că în caz contrar fermerii nu-și mai pot continua activitatea.


Vezi și …

EXCLUSIV. Emil Dumitru, MADR: Casa Unirea nu este un proiect terminat, trebuie restartat!

Comentariile sunt închise