Nicu Vasile, LAPAR: Ajutorul pentru secetă acopera 40% din cheltuielile eligibile

Ajutorul pentru secetă acordat fermierilor ale căror culturi au fost afectate  acoperă 40% din cheltuielile eligibile realizate pe fiecare cultură cu condiția ca suprafața calamitată să fie de peste 30%, potrivit calculelor MADR, a declarat șeful LAPAR, Nicu Vasile.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței organizate de Alianța pentru Agricultura și Cooperare la ASAS în data de 2 septembrie. Este mult, este putin? Vom afla peste câteva luni când se va vedea ce suprafețe sunt semănate în toamna acestui an…

„Este destul de târziu, după părerea mea și nevoile agriculturii, sprijinul conform aprobărilor de la CE ar putea să ajungă la 925 de lei pe hectar. Din calculele MADR am aflat că ajutorul pentru secetă va acoperi 40% din cheltuielile eligibile pe fiecare cultură cu condiția ca suprafața calamitată să fie în proporție de peste 30%’’, a declarat șeful LAPAR.

Iar dacă ne referim la cele 850 milioane de lei disponibile la acest moment pentru plata ajutorului, ajutorul pentru secetă ar ajunge pentru peste 34.6000 de fermieri și vreo 1,6 milioane de hectare.

În realitate suprafețele compromise sunt cu mult mai mari, a atras atenția Nicu Vasile.

Rămâne de văzut cum și unde se vor găsi banii pentru plata ajutoarelor promise!

Sursă articol Agrostandard


Vezi și…

APIA nu acordă plăți pentru mii de hectare de teren arse

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim