Sprijin APIA pentru distilarea vinului

Fermierii primesc sprijin financiar pentru distilarea vinului în condiții de criză. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sprijinul financiar pentru măsura referitoare la distilarea vinului se va acorda atât în avans cât și după finalizarea operațiunilor de distilare și denaturare.

Pentru a beneficia de acest ajutor, fermierii trebuie să depună cererile la APIA nu mai târziu de 11 septembrie 2020, conform art. 5, alin. 4 din OMADR 240 / 2020 și respectiv, 25 septembrie 2020, conform art. 5, alin 1 din OMADR 240 / 2020.

Orice persoană juridică sau formele asociative ale acestora, autorizată pentru distilarea vinului și care obțin un produs cu o concentrație alcoolică de minimum 92% din volum poate beneficia de acest sprijin.

Printre condițiile pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească se numară și ca distileria să se afle pe teritoriul României, să aibă autorizație valabilă la data începerii procesului de distilare a vinului și să obțină în urma acestuia un produs cu o concentrație alcoolică de minimum 92% din volum.

Valoarea sprijinului plătit pentru distilarea vinului este stabilită la 4,63 lei/litru de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicație geografică (IG) și 3,65 lei/litru vin varietal, care va fi distilat.

Continuarea articolului pe agro-tv.ro

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Roşii româneşti cu gust ca „pe vremea bunicii”

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim