La numai 23 de ani are o afacere de succes

Tânărul Vlad Molnar, de profesie inginer horticol, are deja o afacere de succes. El se ocupă cu agricultura performantă pe o suprafaţă de 134 de hectare în judeţul Arad. Acesta gestionează o investiţie iniţială de 800.000 de euro.

„De la bun început ne-am orientat spre agricultura bio pentru că am dorit să ne securizăm investiţia şi să ne maximizăm profiturile. Chiar dacă în România nu există o cerere prea mare pentru produsele ecologice. Ne interesează în mod deosebit piaţa britanică, unde există deja format un obicei de consum. Astăzi, pe pieţele externe, kilogramul de afine ajunge la 5 euro, dacă este livrat în cantităţi mari”

Până acum a plantat 40 ha cu afini, tehnologie intensivă pe biloane, şi 27 ha cu cireş, protejate cu plasă UV anti-ploaie şi anti-grindină, dar şi împotriva insectelor. Afinii ar trebui să intre pe rod anul viitor, iar la maturitate să se recolteze 5 kg de fructe de pe fiecare plantă. Potenţialul maxim ar urma să fie atins în al şaselea an. Ghivecele au fost achiziţionate din Olanda şi Spania. Fiecare plantă a costat 3 euro, iar pe un hectar sunt 4.760 de plan.

Continuarea articolului pe Revista-Ferma.ro

editat Ana Daniel Eftimie 


vezi și…

Adrian Pintea, APIA, la BucharestFoodSummit: Pe 25 noiembrie începe autorizarea la plată a măsurilor cu caracter excepțional

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim