Varujan Pambuccian: Țările subdezvoltate exportă materie primă și importă produse finite. Asta suntem noi acum!

Deputatul Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, consideră că echilibrarea balanței de plăți a României este mai mult decât o urgență, la acest moment.

România exportă materii prime și importă produse finite, adică așa cum fac țările subdezvoltate despre care ni se tot vorbea în urmă cu câteva decenii.

Un adevăr tot mai evident de la o lună la alta și care ar trebui să ne dea serios de gândit.

Trebuie să dezvoltăm industria prelucrătoare, să exportam cu mult mai mult, inclusiv legume și fructe, să investim serios în sector și, nu in ultimul rând, să avem legi care să vină la momentul potrivit și cu efecte în lumea reală, dacă vrem să depașim acest statut, consideră deputatul armean.

“Mai țineți minte ce ni se spunea când eram mici, că țările subdezvoltate exportă materie primă și importa produse finite?! Asta suntem noi acum.

Ne credem altceva și nu suntem, trebuie să facem ceva să ne revenim la normal, nu putem continua în felul acesta, trebuie băgați bani serioși.

Eu vorbesc de granturi, nu de cofinanțări, de toate tâmpeniile acestea care au venit odată cu fondurile europene”, a declarat Varujan Pambuccian pentru FoodBiz.

Israelul ar trebui să fie luat drept exemplu în multe privințe, dar mai ales în ceea ce privește modul în care industria de tehnologii a fost ajutată să se dezvolte. Contează sa existe idei viabile și oameni care să le poată concretiza, nu neapărat banii, este de părere deputatul armean.

“Ca sa duci un proiect până la capăt nu trebuie neaparat să ai bani, trebuie să ai o idee viabilă în primul rând și în al doilea rând să fii tu în stare să duci ideea până la concretizarea ei, asta contează mult mai mult decât banii…

Cred că trebuie să schimbăm lucrurile și aici, și să le facem să funcționeze. Toate acestea se pot construi prin legi care să vină la momentul potrivit și să aiba efecte în lumea reală“, a mai precizat deputatul.

Varujan Pambuccian a anuntat că vrea să obțină al optulea mandat de parlamentar.

El le propune alegătorilor trei mari proiecte pentru legislatura 2020-2024:
• Comunități autosustenabile alimentar și locativ
• Tranziția de la industria de tehnologia informației la industriile de inteligență artificială, securitate informatică și jocuri electronice
• Dezvoltarea ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).


Citește și –

Varujan Pambuccian pregătește trei mari proiecte pentru legislatura 2020-2024

Varujan Pambuccian: Clasa industrială va dispărea complet din istorie, din cauza inteligenței artificiale

Varujan Pambuccian – pagina oficială

Comentariile sunt închise