Investiție de 15 mil. euro la AAylex

Grupul AAylex a lansat – după doi ani de cercetare, dezvoltare, testare și o investiție de peste 15 milioane euro – o nouă unitate de producție specializată în producția de cârnați din carne de pui.

Potrivit reprezentnților companiei, cârnații de pui Cocorico sunt 100% din carne de pui proaspătă și condimente naturale, fără nitriți, fără nitrați, fără gluten, fără membrană, fără aditivi sau conservanți.

Pentru mulți dintre cei implicați, crearea unui astfel de produs a părut o misiune imposibilă, dar creativitatea noastră și încrederea echipei că vom reuși au făcut-o posibilă. După doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificări în tehnologie, textură, temperaturi, fluxuri, am reușit să creăm acest produs unic, 100% natural. Este o inovație 360, înregistrând o premieră globală. De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural. Cu această ocazie, doresc să mulțumesc tuturor colaboratorilor din țară și străinătate care au avut încredere în noi și au participat la realizarea acestui proiect, inclusiv furnizori de utilaje, instituții financiare, partenerilor de branding, precum și colaboratorilor și clienților noștri care au gustat și apreciat produsul’’, a declarat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex, proprietarul mărcii Cocorico.

Investiția de peste 15 milioane euro a fost direcționată pentru construcția de la zero a unei unități specializate, care integrează robotizare și automatizări de ultimă oră, inclusiv inovații și condiții speciale de biosecuritate. De asemenea, a inclus etapele de cercetare, dezvoltare, testare, stabilizarea rețetei, ambalarea specială, construcția brand-ului, asigurarea logisticii și distribuției.

Unitatea care produce cârnații de pui este integrată cu celelalte entități din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator și unități specializate de producție și ambalare.

În ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Brandul Cocorico aparține grupului AAylex. Produsele Cocorico sunt ajung atât pe piața internă –  70%, cât și la export în țări din Europa.

Gama de cârnați Cocorico a fost, începând cu luna ianuarie 2021, în testări în câteva hypermarketuri din țară și din străinătate. Produsele vor fi gradual distribuite în toată țara și la export pe piețele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

Piața de carne de pui se află în creștere ușoară în România, ca urmare a interesului sporit al consumatorilor pentru produse naturale, pentru rețete ușoare și soluții rapide de pregătire a meselor. Puiul este cea mai frecventă opțiune a consumatorilor pentru mesele din timpul săptămânii.


Citește și Carmistin investește peste 8 mil. euro în fermele de pui din Olt


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim