Agrobujora – Fermierii români investesc în tehnică performantă.

Agricultorii români investesc în tehnică performantă pentru a crește producțiile agricole. Un astfel de exemplu este ferma Agrobujora, o afacere de familie din localitatea Diniaș, județul Timiș, care  cultivă grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui pe o suprafață de 640 hectare. Exploatația este deținută de fermierul Gheorghe Bujora și de către fiul său, Cosmin Bujora.

Ferma a beneficiat de investiții realizate cu sprijinul fondurilor europene accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru construirea unui depozit de cereale (1.575.000 euro), precum și pentru dotarea cu utilaje agricole (tractoare, semănătoare).

Proprietarii Agrobujora au reușit să își dezvolte ferma de familie, înființată în anul 2006, prin accesarea a patru măsuri de investiții pentru dotare cu tractoare, combine, dar și pentru construcția unui siloz cu capacitate totală de stocare de peste 6000 tone

Deja recoltarea grâului este finalizată la acest moment și se fac pregătiri în fermă pentru a începe însămânțarea rapiței. De asemenea, pentru următoarea perioadă, fermierii își propun construcția unei magazii pentru depozitarea culturilor oleaginoase, tot prin intermediul accesării unor fonduri europene. Ferma a fost vizitata recent de ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Agrobujora


Citește și – 100 de proiecte pentru livezi aşteapată fonduri UE de 120 mil. euro


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim