Dănuț Andrei, Mewi – Tot mai mulți fermieri investesc în irigații

Dănuț Andrei, Brand Manager Mewi: Tot mai mulți fermieri investesc în irigații

Interesul fermierilor pentru irigații este în creștere, în contextul schimbărilor climatice care încep să-și facă tot mai mult simțită prezența. De asemenea, faptul că agricultorii care irigă au obținut producții mai mari constituie un stimulent serios pentru cei care mai stăteau pe gânduri. Mai multe, însă, despre cererea de pe piață și oferta Mewi am aflat de la Dănuț Andrei, brand managerul companiei.

„România este într-un proces de dezvoltare, am observat că au început să existe din ce în ce mai mulți fermieri interesați de investițiile în irigații. Pe de o parte, schimbările climatice i-au determinat în cea mai mare măsură să adopte această poziție, iar pe de altă parte, au văzut producțiile obținute de cei care irigă”, a declarat pentru FoodBiz Dănuț Andrei.

Sistemele de irigații aflate în portofoliul Mewi sunt de tipul de irigații prin aspersie, care include pivoți/ liniare, hipodrom, tamburi de irigat cu tunul clasic aspersor sau cu rampe de udare, precizează Dănuț Andrei.

„În România, în prezent, cele mai vândute echipamente de irigat ca și număr sunt tamburii, deoarece sunt mai accesibili din punct de vedere al prețului, dar mai au și un avantaj în ceea ce privește mobilitatea. Sunt foarte mobili, mulți fermieri nu au terenurile în proprietate și merg pe varianta tamburilor de irigat, pentru a nu face o investiție pe terenul altcuiva”, a mai afirmat Dănuț Andrei.

Mewi, companie cu sediul la Orțișoara, jud. Timiș, are în portofoliu o gamă variată de mașini şi utilaje agricole: tractoare Fendt&Valtra, semănători, echipamente de recoltat & încărcat, utilaje de zootehnie, precum și echipamente de irigații.


Citește și – Fermierii solicită includerea în PNRR gestionarea sustenabilă a apei


 

Comentariile sunt închise