Coreea de Sud interzice folosirea paharelor și tacâmurilor de unică folosință

Folosirea articolelor de unică folosință precum paharele și tacâmurile din plastic este interzisă în cafenele și restaurante, conform unei noi reglementări de mediu care intra din vigoare vineri, 1 aprilie.

Această reglementare reintroduce legea anti-unică folosință a Ministrului Mediului, care a intrat în vigoare prima dată în anul 2018. Legea a fost eliminată temporar la începutul pandemiei COVID-19 în 2020, deoarece paharele reutilizabile ar putea fi o sursă de infectare.

Ministerul a decis să reintroducă legea deoarece pandemia prelungită a dus la o creștere a risipei.

Conform ultimei reglementări, 18 articole de unică folosință, inclusiv vase de unică folosință, tacâmuri, scobitori și fețe de masă din plastic, sunt interzise pentru utilizare în cafenele și restaurante.

Este interzis cafenelelor și restaurantelor să ofere gratuit pungi de plastic, sau alte pungi de unică folosință, cu excepția pungilor de hârtie.

Mai multe articole, cum ar fi paiele de plastic, bețișoarele și paharele de hârtie, vor intra pe lista de interdicții pe 24 noiembrie, declasă ministrul.

Încălcarea acestei legi va duce la amenzi în funcție de frecvența încălcării și de dimensiunea magazinelor, dar ministerul a spus că intenționează să se bazeze mai mult pe instrucțiuni și îndrumări administrative, mai degrabă decât pe sancțiuni, pentru a asigura conformitatea până când situația pandemică se va atenua.

Sursă: The KoreanTimes

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise