Nordul Italiei, fonduri pentru organic, irigații și sustenabilitate

Italia primește noi investiții datorită PNDR pentru o mai bună gestionare a apei prin irigații, practici verzi cu impact redus asupra mediului și conversie la organic.

Regiunea Emilia Romagna

Până pe 20 iunie 2022, consorțiile de irigații formate din întreprinderi agricole vor putea aplica pentru o nouă licitație din Programul Regional de Dezvoltare Rurală Emilia Romagna pentru investiții în eficiența apei. Resursele se ridică la 7 milioane de euro, cu proiecte cu o sumă eligibilă variind de la 100 de mii de euro până la 1,2 milioane de euro.

Trebuie să creștem puternic rezervorul de apă și capacitatea de stocare, intervenind atât cu rezervoarele companiei, cât și cu infrastructurile de care dispun teritoriile – explică consilierul regional pentru agricultură Alessio Mammi – intervenția PNDR merge în această direcție și spre o construcție a rețelei consorțiile de firme. Este primul răspuns pe care ne propunem să-l dăm, în așteptarea resurselor solicitate de la Guvern pentru proiectarea noilor rezervoare și sisteme de apă cuprinse în PNDR și în Planul Național de Irigații, care însumează 355 milioane euro”.

Regiunea Lombardia

Undă verde de la Regiunea Lombardia pentru două cereri de 58,5 milioane de euro pentru promovarea practicilor agricole cu impact redus asupra mediului.

Sustenabilitatea mediului este unul dintre punctele forte ale agriculturii lombarde – a amintit consilierul regional pentru agricultură Fabio Rolfi – atât pentru raționalizarea resurselor, cât și pentru satisfacerea nevoilor consumatorilor. Regiunea injectează lichidități extraordinare pentru productivitate și mediu”.

Regiunea Piemont

A fost aprobat de Departamentul Agriculturii o dotare de 2,7 milioane de euro pentru conversia la agricultura ecologică, în cadrul mecanismului PNDR 2014-2022. Resursele vor sprijini fermele care au aderat la sistemul ecologic prin angajarea în metode de trei ani, începând din noiembrie 2021. Cererile de acces la contribuții se pot depune până pe 16 mai 2022.

Sursa: Agronotizie

Editor – Irina Bogdan


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim