Viitorul alimentației și agriculturii în Orientul Mijlociu

Agricultura a reprezentat mereu o provocare pentru Orientul Mijlociu. Dependența de importurile de alimente face regiunea vulnerabilă la fluctuațiile de pe piețele internaționale de mărfuri, care s-au agravat în timpul recentelor crize geopolitice și economice.

Între timp, sancțiunile asupra petrolului rusesc duc la creșterea prețurilor la energie, cu un efect negativ asupra mai multor părți ale lanțului mondial de aprovizionare cu alimente.

Capacitate locală de desalinizare

Regiunea a investit masiv în capacitatea locală de desalinizare pentru a satisface nevoile de apă ale agriculturii, dar desalinizarea este costisitoare și dependentă de energie, ceea ce o face nesustenabilă pe termen lung.

Pentru a deveni mai autonome, guvernele din regiune au început să investească în Agri-Tech, în direcția agriculturii verticale și hidroponice.

Potrivit celui mai recent raport al GCC al industriei alimentare al Alpen Capital, se anticipează că consumul de alimente în Golf va crește cu 2,3%, pentru a ajunge la 52,4 milioane de tone metrice până în 2025.

Inovațiile recente în acvacultură și creșterea animalelor ar putea deține cheia pentru creșterea durabilă și productivă a peștilor și a animalelor în Orientul Mijlociu.

Dincolo de agricultura verticală: acvacultură și genetică a animalelor

Arabia Saudită, Oman și Emiratele Arabe Unite investesc în acvacultură și colaborează cu experți internaționali, inclusiv organizații din Marea Britanie, pentru a înființa ferme piscicole locale productive.

În colaborare cu Ministerul Agriculturii și Pescuitului din Oman, inițiativa ajută la combaterea focarului de boli în sectorul acvaculturii. Cefas a elaborat o legislație revizuită pentru managementul sănătății acvaculturii, a oferit instruire tehnică personalului local în diagnosticarea bolilor de acvacultură, a inițiat un studiu de referință al bolilor acvatice și a sprijinit dezvoltarea unui program de supraveghere a biosecurității fermelor.

Între timp, progresele în creșterea animalelor, genetică și genomică facilitează creșterea vitelor mai eficientă și mai durabilă. Cogent Breeding este unul dintre cei mai importanți furnizori de genetică bovină din Marea Britanie, care își exportă expertiza pe o serie de piețe din Orientul Mijlociu, inclusiv Iran și Irak.

Sursa: Gulf News


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim