JP Morgan propune pentru Subway un plan de finanțare de 5 mld. dolari

Bancherii care conduceau procesul de vânzare a lanțului de restaurante Subway au oferit firmelor de capital privat interesate un plan de finanțare de 5 miliarde de dolari.

Planul de finanțare a fost oferit în speranța de a obține un preț de vânzare de peste 10 miliarde de dolari pentru acest lanț de restaurante. Ofertele de până acum pentru Subway variau între 8,5 și 10 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

JPMorgan Chase & Co, consilierul financiar al Subway, speră că acest pachet de finanțare prin datorii de 5 miliarde de dolari va arăta potențialilor cumpărători că pot împrumuta suficiente sume pentru realizarea tranzacției. Finanțarea prin datorii se bazează pe o combinație de împrumuturi și obligațiuni, iar dimensiunea acesteia este echivalentă cu 6,75 ori câștigurile pe 12 luni ale Subway înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare, de aproximativ 750 de milioane de dolari.

Subway a primit săptămâna trecută oferte de cumpărare de la peste 10 firme de capital privat. Compania a renunțat la ofertele mici, astfel că printre companiile aflate încă în discuții se numără Bain Capital, TPG Inc, Advent International Corp, TDR Capital, filială a Goldman Sachs Group Inc și Roark Capital. Încă nu a fost luată o decizie finală cu privire la cine va fi noul proprietar al Subway.

Fondată în 1965 de Fred DeLuca, în vârstă de 17 ani, compania Subway are aproape 37.000 de restaurante la nivel global. Subway este cunoscut pentru sub-urile lor, care sunt sandwich-uri personalizabile, precum și pentru meniurile lor variate, care includ supe, salate și băuturi răcoritoare. Compania are o prezență puternică în mai mult de 100 de țări din întreaga lume și este unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante din lume.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvicei „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise