2024, anul sustenabilității alimentare, cere Parlamentul European

Într-un memorandum adresat Parlamentului European și Președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, un număr semnificativ de europarlamentari cere o rezoluție prin care anul 2024 ar fi declarat anul sustenabilității alimentare.

Documentul salută eforturile făcute de către Parlamentul European din ultimele luni.

Totuși, pentru a menține ritmul, semnatarii documentului și-ar dori o recunoaștere oficială a anului 2024 ca an al sustenabilității alimentare, lucru ce ar putea facilita viitoare proiecte în acest sens.

Cererea a fost semnată de către 43 de europarlamentari. Dintre care 37 fac parte și din organizația European Food Forum (EFF).

„Accesul la mâncare sănătoasă, și eco nu ar trebui să fie un privilegiu rezervat populației urbane. Este un drept fundamental al oricărui european. Chiar trebuie să dezbatem acest subiect,” a declarat Irène Tolleret, președinta organizației EFF.
Memorandumul a fost susținut și de către un număr semnificativ al companiilor membre ale organizației EFF.

 

Sursa: Euractiv
Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.

 


 

Comentariile sunt închise