Restaurantul unui român la New York este preferatul marilor celebrități

Un restaurant din New York, aparținând „celui mai șmecher român din New York” este considerat unul dintre cel mai luxoase din oraș iar celebrități recunoscute internațional precum Beyonce sau Arnold Schwarzenegger îi trec foarte des pragul. Patronul, milionarul român, Nelu Bălan a decedat acum câteva zile la vârsta de 64 de ani.

Printre celebritățile care au trecut pragul acestui restaurant se numără și Arnold Schwarzenegger, Kanye West, Charlize Theron, Mickey Rourke, Beyonce și Jay-Z, care în 2009 au lăsat un bacșiș generos de 500 de dolari.

Clienții comandă cel mai des pastele taglioni cu unt și trufe albe care costă 275 de dolari (1271 lei). Un cappuccino costă 12 dolari (55,43 lei) iar un meniu întreg, 600 de dolari (2771,28 lei).

Cu toate că este faimos printre celebrități, marele critic culinar Sam Sifton s-a declarat dezamăgit într-un raport din 2010.

” (…) Deși o mare parte din personalul său senior poartă costume și mulți dintre clienții săi se îmbracă în ținute luxoase din buticuri de lux din apropiere, domnul Bălan purta blugi și o cămașă desfăcută.

Părul lui blond decolorat era tuns strâns, iar expresia lui era aprigă, aproape prădătoare (…) Domnul Bălan a scuipat pe trotuar și s-a întors în sufragerie, lăsând fum. El a pretins de-a lungul anilor că este un descendent direct al lui Vlad Țepeș (…)”, scrie Sam Sifton.

 

Sursă: Dailybusiness

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise