Vascar intră pe piața din SUA

Producătorul român de preparate din carne Vascar intră pe piața din SUA. Compania va exporta pateuri și conserve din carne de porc.

Vascar, una dintre companiile de top în producția de preparate din carne și conserve din România, a obținut recent acreditarea necesară pentru a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piața Statelor Unite, în urma unui audit realizat de Food Safety and Inspection Service (FSIS) în România.

Auditul, care a început în anul 2021, a avut ca scop principal stabilirea echivalenței între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din Statele Unite.

“Suntem încântați că, datorită eforturilor susținute ale autorităților și producătorilor locali, piața din Statele Unite ale Americii a fost redeschisă pentru produsele noastre din carne. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii, cum ar fi SUA, URSS, Germania și Franța, încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, a declarat Vlad Ciuburciu, directorul general al companiei Vascar.

În prezent, Vascar exportă produse sub marca proprie în țări precum Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța, dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie, iar conducerea își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

Fondată în anul 1984 în Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc. În prezent, este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România și comercializează produse sub mărcile Vascar și Moldova în Bucate.

Vascar angajează peste 400 de persoane și deține o fabrică de procesare în Vaslui, precum și 21 de magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din zonă. Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, prin intermediul platformelor www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este un producător de produse “marca proprie” pentru lanțurile de magazine Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl.

La sfârșitul anului 2022, Vascar a înregistrat o cifră de afaceri de 108,9 milioane de lei, confirmând astfel poziția sa solidă pe piața producției de preparate din carne și conserve din România.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise