Dezvoltare mai ecologică în sectorul agricol din China

Sectorul agricol al Chinei a aprofundat continuu transformarea ecologică și a înregistrat o dezvoltare ecologică la un nivel mai înalt între 2021 și 2022, potrivit unui raport publicat de Academia Chineză de Științe Agricole (CAAS) și Societatea de Cercetare pentru Dezvoltare Verde Agricolă din China (CAGDRS).

Raportul spune că țara a modernizat 505 districte de irigații mari și mijlocii și a restaurat și îmbunătățit suprafețe de irigare de 33,7 milioane de mu (aproximativ 2,25 milioane de hectare) în 2022, sporind semnificativ capacitatea de producție a cerealelor și a produselor agricole importante.

Până la sfârșitul anului 2022, China a construit 102 baze pentru produse agricole ecologice și 748 de baze standardizate de producție pentru materii prime alimentare verzi, cu o suprafață totală de peste 168 milioane mu ( 11 200 000 hectare).

În 2021, rata de utilizare a paielor de cultură în China a ajuns la 88,1 la sută, în creștere cu 0,5 puncte procentuale față de anul precedent, în timp ce cea a gunoiului de grajd și păsări de curte a depășit 76 la sută, iar rata de recuperare a peliculei agricole a fost de peste 80 la sută.

Țara a construit, de asemenea, un set de date privind resursele agricole de peste 15 milioane de date referitoare la apă, sol, climă, biologie și deșeuri agricole din 31 de regiuni la nivel provincial. Ar putea oferi suport de date pentru analizarea utilizării resurselor agricole și evaluarea nivelurilor de dezvoltare ecologică.

Wu Kongming, președintele Academia Chineză de Științe Agricole, a declarat că Academia a obținut o serie de realizări remarcabile în cercetarea științifică în tehnologia, standardele și modelele ecologice și se va uni cu CAGDRS în inovații tehnologice și consiliere în materie de politici.

Sursa: english.news

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise