Carlsberg își vinde afacerea din Rusia

Producătorul danez de bere Carlsberg a anunțat recent că a semnat un acord pentru vânzarea afacerii sale din Rusia, însă nu a oferit detalii despre cumpărător sau despre valoarea tranzacției.

Directorul general al Carlsberg, Cees’t Hart, a declarat că procesul a fost unul complex, dar a fost important pentru companie să ajungă la cea mai bună soluție pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajați din Rusia. Aceasta a fost o decizie strategică luată de Carlsberg, deoarece producătorul de bere danez este cel mai expus la Rusia în rândul producătorilor occidentali.

Anul trecut, Carlsberg a avertizat că se așteaptă la deprecieri de active în valoare de aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari) în urma vânzării afacerii, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia. Cu toate acestea, compania a reasigurat investitorii că acest acord nu va afecta perspectivele privind câștigurile Carlsberg în acest an.

Vânzările din Rusia au reprezentat aproximativ 10% din veniturile totale ale Carlsberg în anul 2021. Aceasta evidențiază importanța pe care piața rusă o avea pentru companie și natura semnificativă a tranzacției încheiate.

Încheierea acestui acord de vânzare reprezintă o mișcare strategică pentru Carlsberg, iar consecințele și beneficiile sale pe termen lung rămân de văzut. Cu toate acestea, compania se angajează să-și păstreze obiectivele financiare pentru acest an și să se concentreze pe dezvoltarea și extinderea în alte piețe importante.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise