Danone şi Kellogg, printre companiile cărora guvernul francez le-a cerut să scadă prețurile

Danone și Kellogg se numără printre cele 75 de companii de bunuri de larg consum cărora autoritățile franceze le-au cerut să reducă prețurile. Această decizie vine în urma unei cereri făcute de Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, care a amenințat cu sancțiuni financiare în cazul în care companiile nu vor îndeplini acest angajament, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Unilever a confirmat deja că se află printre companiile incluse pe lista autorităților franceze. În plus față de acestea, presa franceză a identificat recent și alte companii, printre care se numără Coca-Cola, Mondelez și Nestle. Lista cuprinde o gamă largă de producători de alimente, precum grupul agricol francez Avril și unii dintre cei mai mari producători de băuturi din lume, inclusiv Pernod Ricard.

Kellogg a emis un comunicat în care a declarat că nu poate comenta discuțiile dintre guvern, asociațiile comerciale și comercianții cu amănuntul, însă a menționat că runda anuală de negocieri a fost finalizată. Compania a precizat că prețurile de vânzare cu amănuntul pentru produsele sale au fost stabilite exclusiv de comercianți.

Oficialii francezi sunt de mai multe luni nemulțumiți de faptul că prețurile în supermarketuri au atins niveluri record, în ciuda scăderii costurilor materiilor prime. Multe companii au argumentat că au majorat prețurile pentru a face față creșterii costurilor în urma conflictului din Ucraina, care a condus la creșterea prețului energiei și al altor bunuri față de perioada pandemiei.

Cu toate acestea, unele producătoare de bunuri de larg consum au observat recent o tendință de scădere a costurilor. În ultimele luni, investitorii au avertizat că aceste companii ar trebui să înceapă să tempereze creșterea prețurilor, deoarece costurile de aprovizionare scad. Aceștia se îngrijorează că noi creșteri ale prețurilor ar putea afecta cota de piață și creșterea marjelor de profit.

Sursă:Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise