Elveția, nevoită să importe mai multă brânză

Elveția se confruntă cu o problemă majoră în industria laptelui și producției de brânză. Pentru prima dată, țara va importa mai multă brânză decât exportă în acest an, conform declarațiilor șefului asociației laptelui din Elveția, Boris Beuret.

Această schimbare semnificativă este rezultatul deschiderii pieței elvețiene a laptelui, care a creat o presiune puternică asupra producătorilor interni.

Elveția este cunoscută în întreaga lume pentru varietățile sale de brânză de înaltă calitate, precum cele faimoase Gruyère și Emmentaler. Cu toate acestea, situația actuală amenință capacitatea țării de a produce brânză pentru propriul său popor. Boris Beuret a subliniat că importul excesiv de brânză ar fi absurd din punct de vedere economic, social și ecologic.

Această schimbare a stârnit îngrijorare în industria laptelui și printre producătorii de brânză din Elveția. Confruntându-se cu o concurență acerbă și cu creșterea importurilor, mulți producători interni au fost nevoiți să renunțe la afacerile lor. Această situație nu are doar repercusiuni economice, ci afectează și comunitățile rurale, tradițiile locale și cultura elvețiană.

 

Sursă: AP Neews

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise