De la Oreo și Pepsi la agricultura durabilă

Gil Horsky a lăsat în urmă lumea gustărilor pentru a fonda o nouă firmă israeliană de capital de risc axată pe companii de tehnologie agroalimentară și pe alimentația sănătoasă. În ultimii 16 ani, aceasta a dezvoltat strategii globale pentru vânzarea biscuiților Oreo și Pepsi-Cola.

Acum își folosește experiența de la Mondelez International și PepsiCo, doi dintre cei mai mari producători de gustări din lume, pentru a construi un fond de capital de risc axat pe alimentație sănătoasă, agricultura în deșert și metode durabile de hrănire a populației pământului.

Horsky, în vârstă de 47 de ani, și partenerul său, Esther Barak-Landes, au anunțat săptămâna trecută că au strâns 50 de milioane de dolari pentru noul lor fond din Tel Aviv, Flora Ventures, și se așteaptă să atragă alte 30 de milioane de dolari.

Fondul va investi în așa-numitele companii agroalimentare, a spus Horsky, cu sprijinul Harel Group, al patrulea cel mai mare asigurător din Israel; Haifa Group, un producător de îngrășăminte și produse pentru nutriția plantelor; și Sadot Kibbutzim, o organizație cooperativă de marketing care reprezintă 185 de ferme de kibbutz. Flora este, de asemenea, în discuții cu posibili investitori din țările arabe din Golf, a spus el.

„Investim în mod special în companii care fac parte din lanțul valoric agroalimentar, atingând întotdeauna unul dintre cele două universuri paralele, fie sănătatea umană, fie sănătatea planetară”, a spus Horsky pentru The Circuit.

„În ceea ce privește sănătatea umană, ne uităm la companii în domenii precum reducerea zahărului, ingrediente funcționale și alimente ca medicament”, a spus el. „Pe partea sănătății planetei, ne interesează… ambalajele durabile, agricultura regenerativa… și întreaga mișcare a securității alimentare – cum creștem mai mult cu mai puțin și cum suntem mai eficienți în utilizarea apei.”

Flora plănuiește să investească între 1 și 4 milioane de dolari în startup-uri promițătoare, a spus Horsky. Fondul a făcut recent prima investiție în Arrakis Bio, care dezvoltă tehnologie pentru producerea de colagen fără animale – componenta principală a pielii, mușchilor, oaselor, tendoanelor și ligamentelor – și gelatină, baza pentru multe produse alimentare.

„Declinul economiei este de fapt un moment foarte bun pentru a investi”, a spus Horsky. „Evaluările sunt bune, astfel încât să poți construi cu adevărat companii grozave și am văzut în istorie că, atunci când există condiții economice dure, atunci ai cele mai bune vintage-uri de startup-uri care generează cea mai bună performanță.”

Horsky a spus că expertiza Israelului în agricultura deșertului a atras atenția investitorilor din Golf, unde climatul arid a făcut din securitatea alimentară și tehnologia agricolă o prioritate guvernamentală și a condus la o serie de întâlniri privind posibilitatea de a investi cu Flora.

Sursa: circuit.news

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise