Importurile Chinei de produse agricole au crescut în 2023

China a importat mai multe produse agricole în primele șase luni ale anului 2023 decât în aceeași perioadă din 2022, deoarece prețurile la soia au crescut. Valoarea acestor importuri agricole în prima jumătate a acestui an a crescut cu peste opt procente comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

Raportul Serviciului Agricol Extern al USDA spune că exporturile generale au fost relativ neregulate. Importurile de soia au crescut cu 11%, până la o valoare de 30 de miliarde de dolari, în timp ce volumul a crescut cu 14%, până la 52,6 milioane de tone metrice.

Achizițiile de importuri de cereale au crescut cu șapte procente de la un an la altul, la 45,4 miliarde de dolari, în timp ce volumul a crescut cu 4,% la sută, la 83,4 milioane de tone metrice.

Agenția spune că uleiurile vegetale comestibile au înregistrat cea mai mare creștere procentuală, deoarece valoarea acestor importuri a crescut cu 139%, până la 5,3 miliarde de dolari, iar volumul a crescut cu 79%, până la 4,5 milioane de tone metrice.

Importurile chineze de boabe de soia din SUA au crescut cu 12%, până la aproape 20 de milioane de tone metrice.

Sursa: hoosieragtoday.news

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise