”Costițe” vegane cu oase comestibile în restaurante din UE

Delicii vegane de coastă de porc cu o notă inedită – oase vegane comestibile – își vor face curând debutul pe farfurii, conform companiei Juicy Marbles din Slovenia.

Idea oaselor comestibile a luat naștere din dorința producătorului ca oasele să fie biodegradabile, dar ulterior s-a realizat că acestea pot fi și consumate.

Primele produse vor fi disponibile începând cu sfârșitul lunii august în Marea Britanie, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Prețul nu a fost încă stabilit, iar compania va colecta feedback-ul clienților din primele loturi pentru a ajusta rețeta, numele și ambalajul produsului înainte de lansarea oficială. Costul va fi mai ridicat decât cel al coastelor obișnuite de porc.

Producătorii de carne pe bază de plante continuă să inoveze, dar unele companii mari din sector au înregistrat scăderi în vânzări din cauza inflației, care împinge cumpărătorii către carnea obișnuită mai ieftină.

Reducerea consumului de carne tradițională în țările dezvoltate, unde oamenii consumă deja mai multă carne roșie decât este sănătos, este crucială pentru combaterea crizei climatice. Emisiile de gaze cu efect de seră generate de agricultură sunt dominate de cele provenite de la animalele domestice, în special bovinele, care contribuie cu 15% din totalul emisiilor globale.

Plantele generează emisii mult mai reduse. Reducerea consumului de carne și lactate reduce, de asemenea, poluarea și utilizarea de teren și apă, iar oamenii de știință susțin că aceasta reprezintă cea mai importantă modalitate prin care oamenii își pot reduce impactul asupra planetei.

Oasele, care conțin aceeași cantitate de proteină ca și carnea uscată de vită, trebuie să fie coapte sau prăjite pentru a deveni o gustare crocantă, după ce carnea pe bază de plante a fost consumată.

Prima serie de coaste pe bază de soia va fi pusă în vânzare la sfârșitul lunii august.

„Vrem să adunăm cât mai multe feedback-uri posibile, deoarece prietenii și familia vă pot oferi doar critici sincere până la un anumit punct.”

Coastele vor fi disponibile în vânzare generală în începutul anului 2024, a afirmat el.

 

Sursă: The Guardian

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise