Programul Alianței Cartofului Sustenabil (PSA) din SUA

Alianța pentru Sustenabilitatea Cartofului a făcut pași semnificativi în promovarea sustenabilității de-a lungul lanțului valoric al cartofului. Colaborând cu peste 550 de fermieri din SUA și Canada, Programul PSA își propune să eficientizeze instrumentele de piață existente pentru a defini, compara și promova sustenabilitatea în cultivarea cartofilor.

Viziunea durabilă a PSA pentru cultura de cartofi

În vastul peisaj al agriculturii, Alianța pentru Sustenabilitate a Cartofilor (PSA) este un far al schimbării, conducând sarcina către un viitor mai durabil pentru cultura de cartofi. Recunoscând echilibrul complicat dintre practicile agricole și sănătatea mediului, PSA și-a început misiunea de a redefini normele de cultivare a cartofilor. Nu este vorba doar de cultivarea cartofilor; este vorba despre cultivarea unei viziuni care se armonizează cu natura, satisface așteptările consumatorilor și celebrează eforturile neobosite ale fermierilor.

În timp ce lumea se confruntă cu provocările schimbărilor climatice, scăderea resurselor naturale și nevoia de surse de hrană durabile, inițiativa PSA oferă o licărire de speranță. Este o dovadă a ceea ce poate fi realizat atunci când o industrie se reunește, unită printr-o viziune comună, pentru a avea un impact de durată.

Prin Programul PSA, cartoful umil devine mai mult decât un aliment de bază; devine un simbol al agriculturii durabile și al unui viitor mai luminos pentru toți.

Repere cheie:

  1. Viziune unificată: Această viziune se aliniază cu obiectivele clienților, reduce sarcina de raportare a durabilității și celebrează realizările comunității agricole.

  2. Trei piloni de bază pentru sustenabilitate:

  1. Administrarea mediului: Alianța este dedicată reducerii consumului de energie, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a risipei alimentare. Ele subliniază și practicile responsabile de management al apei.

  2. Moștenirea fermei: Accentul se pune aici pe asigurarea că viitorii fermieri pot cultiva în mod profitabil cartofi pe soluri sănătoase, susținând în același timp biodiversitatea.

  3. Alimente sigure și nutritive: Alianța se angajează să producă cartofi sustenabili siguri, la prețuri accesibile și hrănitoare prin utilizarea țintită și responsabilă a pesticidelor.

  1. Măsurarea performanței la fermă: PSA evaluează sustenabilitatea fermă anual printr-un proces de autoevaluare. Peste 550 de cultivatori din America de Nord participă la această autoevaluare pentru a-și evalua practicile de sustenabilitate și pentru a identifica zonele de îmbunătățire.

  2. Beneficii pentru cultivatori și membri: crescătorii primesc informații despre performanță în timp real, rapoarte de referință individuale și transparență deplină asupra partajării datelor. Membrii, pe de altă parte, beneficiază de partajarea fără efort a rezultatelor, de tablouri de bord agregate și anonimizate și de exporturi de date individualizate.

  3. Implicare și participare: PSA încurajează participarea în grupuri de lucru pentru a standardiza implementarea instrumentelor și abordărilor care se aliniază cu obiectivele individuale ale membrilor și cu cerințele industriei.

Sursa: potatonewstoday

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise