Sectorul alimentar și al băuturilor din UK se luptă cu insolvențe în creștere

Într-o tendință îngrijorătoare, industria de producție a alimentelor și a băuturilor din Marea Britanie a fost martoră la o creștere bruscă a insolvenței în ultimul an, conform unui studiu al Inverto, un grup de consultanță în management.

Cazurile de insolvență din acest sector au crescut cu 108% în cele 12 luni premergătoare lunii iunie, 287 de companii se confruntă cu dificultăți financiare, față de 138 în perioada anterioară. Motorul principal din spatele acestei creșteri este inflația substanțială a costurilor de aprovizionare, în special din cauza consecințelor crizei din Ucraina, care a dus la creșterea costurilor pentru ingrediente precum cerealele, cerealele și fructele de mare.

Companiile producătoare de băuturi au înregistrat o creștere cu 123% a insolvențelor, ajungând la 87 de cazuri, în timp ce companiile producătoare de alimente au cunoscut o creștere de 102%, totalizând 200 de cazuri. Creșterea ratelor dobânzilor a agravat luptele companiilor care se confruntă deja cu marje de profit strânse.

Mohamad Kaivan, Managing Director la Inverto, a subliniat importanța ca întreprinderile să se pregătească pentru riscuri viitoare, să își reevalueze strategiile și să caute o mai mare transparență din partea furnizorilor în ceea ce privește structurile de costuri. Kaivan a mai remarcat că, pe măsură ce prețurile pentru ingrediente precum lactate și făină încep să scadă, producătorii trebuie să se asigure că aceste reduceri le sunt transferate pentru a-și îmbunătăți marjele.

În concluzie, sectorul alimentar și al băuturilor din Regatul Unit se confruntă cu o provocare semnificativă pe măsură ce insolvențele cresc din cauza costurilor de aprovizionare în creștere, subliniind nevoia întreprinderilor de a se adapta, renegocia prețurile și de a spori transparența cu furnizorii pentru a le asigura viabilitatea pe termen lung.

Sursa: The Grocer

Editor: Stan Rares


Comentariile sunt închise