Cooperativele agricole Braccianti din Italia caută muncitori

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă în toată Europa. În Italia este mereu nevoie de forța de muncă pentru sectorul agricol, mai ales cel sezonier. Cooperativele Agricole Braccianti caută 30 oameni pe diverse sectoare, în special muncitori și tractoriști.

De peste un acestea sunt un punct de referință important pentru muncitorii agricoli de pe pământurile Italiei. Procese masive de digitalizare și mecanizare sunt în desfășurare, dar angajamentul lor pentru ocuparea forței de muncă în agricultură de calitate este întotdeauna o prioritate.

Se caută tractoriști și operatori mecanici pentru CAB Massari din Conselice, tractoristi, operatori mecanici, muncitori de câmp pentru producția anuală de plante de pepinieră (căpșuni și sparanghel) și lucrători sezonieri pentru faza de transplantare și management de câmp, tăietori pentru livezi și vii muncitori la selecția plantelor de căpșuni, la transplanturi, la recoltarea fructelor pe vagoanele de recoltare și la recoltarea roșiilor la mașini de sortat; muncitori pentru robotizările de muls și conducerea sălii automate de muls, muncitori pentru viței pentru hambarul de lapte organic.

În total, sunt în jur de treizeci de locuri de muncă disponibile. Persoanele interesate pot vizita site-ul Promosagri (la link-ul: https://bit.ly/cab-lavoro) unde sunt disponibile adresele la care se pot trimite CV-urile. Cooperativele oferă muncitorilor contracte sezoniere pe durată determinată, cu posibilitatea de a deveni membri ai companiei pe termen mediu. în vederea consolidării sectorului tehnic rural, se promovează parcursuri de formare și muncă pentru tineri, pornind de la Acordul de stagii cu Universitatea din Bologna.

„Și în acest an, în ciuda dificultăților enorme legate de inundațiile din luna mai și de contextul social, angajamentul cooperativelor agricole de a contribui la un nivel de angajare de calitate și participativă pentru teritoriu este evident, așa cum demonstrează și ultimele date”, a declarat Stefano Patrizi, președintele Promosagri, cooperativa de servicii care asociază cele 7 CAB-uri ale provinciei Ravenna„

Sursa: setteserre

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise