Italia – inovație pentru creștere durabilă în agribusiness

Inovația tehnologică poate face cu adevărat diferența pentru întreprinderile agricole și agroalimentare care trebuie să facă față provocărilor tranziției ecologice și durabilității.

Acesta este mesajul întâlnirii „Agri Innovation Matching” promovată la Padova de Le Village de CA Triveneto și Crédit Agricole Italia cu scopul de a stabili o legătură între startup-urile sistemului Le Village care operează în sectorul agroalimentar și reprezentanții asociațiilor comerciale.

Start-up-urile din agribusiness au prezentat soluții inovatoare și digitale în domeniile agriculturii de precizie (Finapp), urmărirea lanțului de aprovizionare (EZ Lab), sustenabilitate (Inside Climate Service), economie circulară (Heallo) și win and tech (UniqueYes). Prezentările au evidențiat modul în care antreprenorii din sectoarele primare și de prelucrare a alimentelor investesc și ei în digitalizarea completă, prin adoptarea de instrumente, soluții și procese inovatoare pentru a sprijini sustenabilitatea și tranziția energetică. Totul în numele concretității care caracterizează sectorul agro-alimentar.

„Crédit Agricole Italia – a declarat Michele Bocelli, șeful unității de afaceri Agri – Agro a Crédit Agricole Italia – dorește să sprijine inovarea companiilor din domeniul agroalimentar, nu numai financiar cu produse dedicate, ci și ca partener care le permite să le susțină calea spre inovare, spre o agricultură durabilă 4.0. Aceste întâlniri pe care le organizăm între companii și start-up-uri găzduite în satele noastre de către CA sunt oportunități utile pentru a afla și a discuta despre soluții concrete și inovatoare.”

„Inițiativa a fost foarte apreciată de companiile locale care au reușit să vină cu idei inovatoare care vizează o creștere durabilă a afacerilor – a declarat Matteo Di Biagi, Directorul Satului de la CA Triveneto – Tot cu această ocazie am avut ocazia să spunem ce creăm în fiecare zi un ecosistem de inovare în slujba startup-urilor și afacerilor.”

Sursa: ilfriuli.it

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise