70 de milioane de tone de cereale din Rusia pentru China

Compania EPT Production and Export si China Chengtong au semnat un acord comun privind furnizarea a 70 de milioane de tone de produse agricole rusești către China, pe parcursul a 12 ani.

Parteneriatul se încadrează în programul „Noul Coridor Terestru de Cereale Rusia-China” și valoarea contractului ajunge la 25.7 miliarde de dolari.

Cu ocazia Forumului Internațional de Cooperare „One Belt One Road”, ce a avut loc la Beijing, compania reprezentantă a semnat un contract privind achiziționarea de leguminoase, oleaginoase și cereale rusești pe o perioada de 12 ani. Produsele agricole se vor produce în Ural, Siberia și Orientul Îndepărtat.

„Acum am semnat unul dintre cele mai mari acorduri din istoria Rusiei și Chinei, în valoare de aproape 2,5 trilioane de ruble (25,7 miliarde de dolari) pentru furnizarea a 70 de milioane de tone de cereale, leguminoase și culturi oleaginoase pe o perioadă de 12 ani. Situația este că, cu siguranță, compensăm pierderile de volum din exportul ucrainean, în folosul Siberiei și Extremului Orient”, a declarat liderul inițiativei „Noul Coridor Terestru de Cereale”, Karen Ovsepyan, în ajunul deschiderii celui de-al Treilea Forum Internațional „One Belt One Road”.

Compania spune că acordul a fost încheiat în cadrul programului „Noul Coridor Terestru de Cereale Rusia-China”, având ca scop asigurarea securității alimentare a celor 2 țări și creșterea volumului comerțului bilateral.

Programul de dezvoltarea a infrastructurii pentru producție și logistică de cereale în districtul federal Ural, Siberia si Orientul Îndepărtat, precum și pentru livrarea acestora pe piața chineză, se desfășoară în conformitate cu directiva corespunzătoare a lui Vladimir Putin din 5 mai 2023 privind încheierea unui acord interguvernamental intre Federația Rusa și Republica Populară Chineză.

Sursa – Agrointel
Editor: Florin Niță


 

Comentariile sunt închise