Pădurile din Munții Făgăraș pot deveni un Yellowstone al României

The Guardian, publicația britanică, publică un amplu reportaj realizat în Munții Făgăraș, într-o zonă inclusă într-un proiect al Fundației Conservation Carpathia (FCC), care, din 2009, strânge fonduri pentru a cumpăra zone împădurite ce trebuie conservate și își propune să creeze aici cel mai mare parc național împădurit din Europa.

Acesta ar urma să aibă 100 de mii de hectare de păduri virgine, din cele peste șase milioane de hectare împădurite ale României.

Începând cu Munții Făgăraș, traseul echipei The Guardian a surprins inclusiv zimbrii, readuși aici după o absență de 200 de ani, a continuat apoi mai multe zile în cabane de munte din zone izolate, unde animalele sălbatice, inclusiv urși, lupi sau râși, pot fi admirați în mediul lor natural.

Până acum, FCC a cumpărat și protejat 26.900 de hectare de pădure și pajiști, și au fost plantați peste 4 milioane de puieți în zonele defrișate anterior. De asemenea, scrie publicația britanică, membrii FCC monitorizează activitatea de pe 75 de mii de hectare, ceea ce a dus la oprirea exploatării forestiere ilegale.

Tot The Guardian arată și potențialul de a susține comunitățile locale, prin crearea de locuri de muncă în turism.

Sursa – BiziDay

Editor: Florin Niță


Comentariile sunt închise