Asociații agricole italiene: NU cărnii de cultură, DA biodiversității

Italia își păstrează ferm poziția, spune nu cărnii cultivate în laborator, în timp ce susține biodiversitatea.

De pe scena de la Atreju, evenimentul Fratelli d’Italia (Frații Italiei), liderii Coldiretti și Confagricoltura, împreună cu bucătari și experți, lansează un mesaj „în sprijinul” agriculturii italiene.

Când premierul Italiei Georgia Meloni merge la COP 28 și apără o măsură împotriva cărnii de laborator, este o mare mândrie, iar acum Franța începe să spună că vrea să copieze legea italiană și la fel fac diverse alte țări.

„Avem nevoie de previziune și de a nu ceda logicii speculative și comerciale; avem o identitate pe care vrem să o protejăm, care este cea a biodiversității și a fermierilor noștri”, a declarat președintele Coldiretti Ettore Prandini. „Ne dorim o Europă diferită, care să asculte în loc să impună și pentru aceasta îi mulțumim ministrului Lollobrigida pentru acțiunea sa” , a adăugat aceste.

„Provocarea viitorului va fi să legăm tot mai mult alimentația de sănătate, aceasta este adevărata bătălie a agriculturii viitorului. Și pe aceasta, activitatea guvernamentală trebuie să însoțească un sector care este fundamental și reprezintă chintesența țării”, a subliniat și președintele Confagricoltura Massimiliano Giansanti. „Când înmulțim celule în laborator pentru a face o friptură, nu facem știință, ci facem o afacere care folosește tehnici științifice. Mâncarea este o armă suplimentară și pentru a reduce drogurile atunci când sunt necesare. Sunt foarte îngrijorat de carnea sintetică, devenim astfel cobai umani”, a spus nutriționistul Giorgio Calabrese. Chiar și pentru bucătarul Vissani, „carnea sintetică este o rușine. Dar sunt multe lucruri care sunt greșite: în panettoni există făină sintetică de laborator, manitoba, pâinea este înghețată și cu manitoba, nu știm consecințele și nu, nu știm ce mâncam. În schimb, trebuie să producem mai puțin, dar de calitate.”

Sursa: ansa.it

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise