Fermierii germani ajung la Berlin pentru proteste

Fermierii cer ca guvernul Germaniei să renunțe la reducerea subvențiilor agricole. Întreruperile majore ale traficului sunt așteptate în anumite părți ale țării din cauza demonstrațiilor.

Zeci de fermieri au ajuns duminică la Berlin înaintea manifestațiilor împotriva planurilor guvernamentale de reducere a subvențiilor.

Convoiul a ajuns la poarta iconică Brandenburg la ora 17:30 ora locală a Germaniei, potrivit zilnicului local Berliner Zeitung.

Despre ce sunt protestele fermierilor?

Fermierii demonstrează împotriva planurilor guvernului Germaniei sub cancelarul Olaf Scholz pentru suspendarea subvențiilor agricole. Coaliția de guvernare este formată din social -democrații Scholz (SPD), Verzii și Democrații Liberi Neoliberali (FDP).

Joi, guvernul a anunțat că va reveni la unele dintre reducerile planificate la subvenții, pe care Asociația German Farmers ‘(DBV) le consideră a fi o măsură insuficientă.

Vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului German de Interne a avertizat că elementele anti-stat și de extremă dreaptă ar putea încerca să instrumenteze protestele pentru propriile lor interese.

Ministrul Finanțelor, Christian Lindner, de la FDP, a cerut fermierilor să se „întoarcă”, adăugând că agricultura era un „sector extrem de subvenționat”, potrivit Der Spiegel.

Coaliția conservatoare de opoziție CDU/CSU, alternativa de extremă dreaptă pentru Germania (AFD) și alegătorii liberi de dreapta populist și-au exprimat sprijinul pentru protestele fermierilor.

Întreruperi de trafic așteptate în diferite părți ale țării

Strasse des 17. Juni, o cale majoră care leagă centrul Berlinului și suburbiile vestice, a fost închisă pentru trafic înaintea protestelor.

Întreruperile majore ale transportului sunt așteptate luni din cauza manifestațiilor.

Ministerul de transport din estul Brandenburgului și-a exprimat temerile că ar putea exista perturbări în livrarea de mărfuri, potrivit Berliner Zeitung. Pentru a reduce probabilitatea perturbărilor, statul a scutit pe 7 ianuarie de la interdicția de conducere a camioanelor care se aplică în toate duminica și sărbătorile publice.

Autoritățile din nordul statului din Hamburg au avertizat despre posibilitatea haosului traficului, deoarece fermierii din statul Schleswig-Holstein vor ajunge la un miting în oraș.

Sursa: dw.com

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise