Pure Harvest achiziționează unitatea de producție RedSea din Arabia Saudită

Părțile împărtășesc un angajament de neclintit față de promovarea agriculturii în mediu controlat, inteligent din punct de vedere climatic și de a permite tehnologiilor care să susțină obiectivele regiunii în ceea ce privește securitatea alimentară, conservarea apei, diversificarea economică și durabilitatea.

Pure Harvest Smart Farms (Pure Harvest), o întreprindere agroalimentară de vârf bazată pe tehnologie, și RedSea (RedSea), un pionier în soluții tehnologice inteligente climatice, anunță semnarea unei Scrisori de Intenție (LOI) pentru Pure Harvest pentru a prelua cele șase existente RedSea, unitate de producție pentru agricultură în mediu controlat (CEA) de lângă Riad, Arabia Saudită.

Această vânzare strategică a afacerii sale cu produse proaspete, care operează sub marca Red Sea FarmsTM, face parte din tranziția strategică a RedSea într-o companie de tehnologie pură, concentrându-se pe dezvoltarea și comercializarea soluțiilor tehnologice AgriClimate. De asemenea, se aliniază cu ambițiile de expansiune ale Pure Harvest în Regatul Arabiei Saudite și cu inovațiile continue ale modelului său de afaceri, implementând acum un model de servicii ușor de utilizat, activat de tehnologie, numit „agricultura în franciză”, în care Pure Harvest colaborează cu fermierii existenți de pe orice piață pentru a scala soluții agricole durabile la nivel mondial.

Pure Harvest își va asuma operațiunile fermei din ianuarie 2024 și va investi imediat capital pentru a îmbunătăți producția și capacitățile de control al climatului. Investiția include o integrare la scară largă a tehnologiei de ultimă oră iyris SecondSkyTM de la RedSea, o soluție revoluționară de acoperiș transparentă, care blochează căldura, care sporește eficiența energetică în interiorul serelor, reducând în același timp consumul de apă și îmbunătățind sănătatea culturilor. Tehnologia iyris SecondSkyTM a primit prestigiosul premiu AE50 și Davidson pentru inovație în 2023.

Ca parte a tranzacției, Pure Harvest va asigura, de asemenea, teren de 40 de hectare, amplasat la unitatea de producție existentă, în parteneriat cu ferma Alajaweed, oferind posibilitatea firmei Pure Harvest să-și extindă amprenta fermei în franciză pentru a construi până la 28 de hectare la 52 de producție agricolă protejată, eficientă din punct de vedere al resurselor.

Ambele companii au primit recunoaștere globală pentru abordările lor inovatoare în agricultură. Această alianță reflectă capabilitățile și capacitățile lor unice, poziționându-le în a răspunde nu numai nevoilor Regatului Arabiei Saudite, ci și în a contribui la rezolvarea provocărilor globale legate de clima și securitatea alimentară în unele dintre cele mai dure climate de pe Pământ.

Sursa: worldagritechdubai

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise