România, destinația principală a investițiilor germane în procesare și zootehnie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dezvăluit că se află în discuții cu o companie majoră din Germania care are intenția de a-și transfera întreaga procesare în România. Dacă acest plan va fi pus în aplicare, România ar putea deveni în următorii trei ani cel mai important centru de procesare din sud-estul Europei.

Ministrul a subliniat importanța discuțiilor cu această companie germană, evidențiind și beneficiile programului Investalim, în valoare de un miliard de euro, care susține investițiile în sectorul alimentar.

Florin Barbu a menționat că dialogurile cu compania germană sunt îndreptate spre transferul complet al cunoștințelor și tehnologiilor de procesare în România. Această potențială mutare ar aduce o schimbare semnificativă în industria procesării alimentare din țară. Ministrul s-a declarat încrezător că va reuși să convingă compania să își stabilească operațiunile de procesare în România, consolidând astfel poziția țării ca lider în sud-estul Europei în acest domeniu.

În plus, Florin Barbu a dezvăluit că există și o altă companie germană din sectorul zootehnic care intenționează să investească masiv în România. Aceasta vizează construirea a zece ferme de porci, fiecare cu o capacitate de 100.000 de capete anual. Proiectul ar aduce un total de un milion de porci în România, consolidând astfel și mai mult prezența țării în industria zootehnică europeană.

Sursa: Profit.ro

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise