Semnarea contractelor pentru sfecla de zahăr, cheia profitabilității

Mihaela Neagu, acționară la fabricile de zahăr Bod și Luduș, a lansat un apel către fermierii din mai multe județe, inclusiv Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Cluj, îndemnându-i să încheie contracte pentru cantitățile de sfeclă de zahăr care urmează să fie cumpărate în acest an.

Această solicitare a fost făcută prin intermediul reprezentanților unităților de producție, întrucât fabricile pregătesc contractele pentru a achiziționa cantitățile necesare în acest an, având în vedere că procesul de contractare este în desfășurare din luna decembrie.

Mihaela Neagu, în calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, a transmis un mesaj fermierilor, subliniind importanța semnării contractelor pentru sfecla de zahăr. Până în prezent, au fost contractate peste 5.000 de hectare de sfeclă de zahăr de la fermierii din aceste județe, indicând un interes semnificativ din partea acestora. Acțiunea susține munca fermierilor și promovează produsele românești, subliniind faptul că în Ardeal oamenii încă muncesc și înțeleg importanța contribuției lor la consumul de produse autohtone.

Un alt aspect evidențiat de Mihaela Neagu este profitabilitatea cultivării sfeclă de zahăr, menționând că fermierii care au livrat materie primă către cele două unități de procesare au obținut un profit de peste 10.000 de lei pe hectar în anul precedent.

Într-un context mai larg, aceasta subliniază importanța continuării producției locale pentru a reduce dependența de importurile de materie primă și pentru a susține economia agricolă a României. De asemenea, evidențiază faptul că AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale oferă fonduri pentru culturi, semnalând astfel că există sprijin pentru agricultură la standarde ridicate, cu condiția unei implicate active și mobilizate.

Sursa: Agrointeligența

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise