Start-up israelian primește aprobarea pentru carnea de vită de laborator

Aleph Farms, un start-up israelian din industria alimentară, a obținut recent aprobarea autorităților pentru a pune pe piață carne de vită produsă din celule, deschizând calea unei revoluții alimentare. Această aprobare semnificativă reprezintă un pas important în direcția cărnii cultivate, cunoscută și sub numele de carne artificială sau sintetică.

Companiile care se concentrează asupra producției de carne artificială susțin că aceasta oferă o alternativă durabilă la industria tradițională de creștere a animalelor, care contribuie semnificativ la emisiile de carbon. De asemenea, se argumentează că producerea cărnii artificiale este mai etică, eliminând abuzul asupra animalelor.

Ministerul israelian al sănătății a acordat aprobarea după o evaluare amănunțită, care a inclus aspecte precum toxicologia, alergenii, compoziția nutrițională, siguranța microbiologică și chimică pe întregul proces de producție. Ziva Hamama, directorul departamentului pentru siguranță alimentară din cadrul ministerului, a subliniat că aceasta este prima aprobare de acest fel din lume.

Anul trecut, Aleph Farms a primit aprobarea rabinatului suprem al Israelului, certificând că produsele sale din carne de vită artificială sunt kosher. Acest lucru a deschis calea pentru integrarea produselor în segmentul alimentar destinat consumatorilor evrei care respectă regulile dietei kosher.

Compania a menționat că așteaptă indicațiile finale ale ministerului sănătății cu privire la etichetarea produselor și se pregătește pentru o inspecție finală la fabrica sa din centrul Israelului, unde produce carne de vită cultivată în laborator.

Se estimează că, în câteva luni, Aleph Farms va începe livrările către restaurante, extinzând ulterior prezența produselor sale în sectorul retail. Tehnologia inovatoare folosită de Aleph Farms implică colectarea de mostre de celule de la animale vii, care sunt apoi cultivate în condiții controlate pentru a reproduce textura și gustul autentic al cărnii. Proteinele necesare sunt obținute din soia și grâu, oferind o alternativă inovatoare la carnea alternativă bazată pe plante.

Sursa: Playtech

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise