Premieră: cea mai mare fermă de reproducție de porci din UE, in județul Arad

Lucrările la cea mai mare fermă de reproducție de porci din Europa au demarat în forță acum două săptămâni, in comuna Semlac, județul Arad. Proiectul, gestionat de PAB România, promite să redefinească standardele industriei zootehnice.

Cu o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați, complexul zootehnic de suine va consta din 6 corpuri specializate, creând un aport semnificativ la dezvoltarea sectorului agro-alimentar din regiune.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, a confirmat că aceasta va fi cea mai mare fermă de reproducție din Europa, având o capacitate de 5.000 de capete. Investitorul, o societate din Timișoara, preconizează crearea a cel puțin 25 de locuri de muncă odată cu intrarea în funcțiune a fermei.

“La Semlac se construiește cea mai mare fermă de reproducție din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni și două hale au fost deja ridicate. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu investitorii, când va fi pusă în funcțiune ferma, vor fi cel puțin 25 de locuri de muncă, iar tehnologia folosită va fi una modernă.”, declara Letiția Stoian.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: AgroInteligenta


Comentariile sunt închise